Истината за противогрипните ваксини

Истината за ваксините

ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ?

През последните десетина години и в България, както в редица други страни по света голяма популярност добиха ваксините против грип. Цели кохорти от различни специалисти и търговци усърдно ни агитират да се ваксинираме всяка година за да се предпазим от вирусното заболяване грип. Това е огромен, многомилярден бизнес, за който обаче малко се говори и затова малцина знаят и осъзнават, че историята с тези (а и много други) ваксини си е чиста проба “далавера” и нищо повече.

Все още никой не е потърсил наградата от 100,000 $ ако представи доказателство, че ваксината против т.н. свински грип е ефикасна и безопасна.

Ама как? Защо? Не може да бъде!?…биха възкликнали мнозина, които просто не са наясно с кухнята и “врътките” на съвременната медицина, която била уж наука основана на фактите. Идеята зад всичко това е, че всичко рекламирано ни от класическата медицина е основано на строгия контрол и надлежно научно изследване. Така се предполага, че данните са статистически верни и доказани и не би трябвало да имаме съмнение относно това което ни се рекламира. Предпазете се от грипа! Ваксинирайте се! И хората остават с впечатлението, че като се ваксинират с поредната противогрипна ваксина грипът няма да ги застигне. А обявената награда от 100,000 $ за този, който представи научни данни и факти, че ваксината против т.н. свински грип е ефикасна и безопасна и до днес никой не е потърсил, поради простата причина, че ТАКИВА ДАННИ НЯМА!   

Причината за липса на такива била защото не било етично да се провеждат такива опити с хора. Добре.

СКРИВАНИТЕ ИСТИНИ ЗА ПРОТИВОГРИПНИТЕ ВАКСИНИ

През последното десетилетие противогрипните ваксини добиха голяма популярност и у нас и мнозина се хвърлиха да се ваксинират всяка година с най-новия щам на грипния вирус. Широко рекламираната полза от това ваксиниране обаче се оказва твърде съмнителна, защото фактите сочат, че ефективността на тези ваксини е около 1% !?! Да, правилно сте прочели, няма грешка, около един процент! Това означава, че от 100 ваксинирани, само 1 няма да се разболее от грип! Какво означава това? Ами това означава ни повече, ни по-малко, че защитата против грипа чрез ваксиниране с противогрипна ваксина е пълна измислица. И това е само малка част от голямата измама наречена „основана на научните доказателства”, „сериозна” медицина.

Защо непрекъснато рекламираните протигрипни ваксини са толкова неефективни? 

1. Тези ваксини практически никога не са били изпитвани за ефективност, защото според изискванията на добрите клинични практики е „неморално” и „неетично” здравето на хора да се подлага на такива опасни експерименти. Затова ни се предлага да приемем априори (ей така, на добра воля), че тези ваксини са ефикасни и реално предпазват от грип. Приема се, че след като големи фармацевтични фирми са си сложили името върху ваксината, значи те знаят какво правят и няма начин тя да не действа. Да, ама не както казваше Петко Бочаров. Истината обаче е съвсем различна от това, което ни се предлага като реклама и информация. И тази истина е, че такива изпитания не се провеждат, защото ако наистина се провеждаха безпристрастно, те щяха да покажат, че смисълът от тези ваксини е почти нулев! Единствените изпитания и резултати са върху здрави хора, които освен всичко друго надлежно си и плащат за това, играейки ролята на опитни морски свинчета.

2. Въпреки, че почти всички изследвания за ползата от ваксините против грип са финансирани и провеждани от фирмите производителки, повече от половината изследвания сочат, че ефектът от тези ваксини е близък до нулата. Главната причина за това е, че всяка една протигрипна ваксина съдържа части от вирусната обвивка на 1 или 2 от най-вирулентните (болестотворни) стотици щамове (разновидности) на грипния вирус от миналата година! А останалите стотици щамове? Ами нищо, ваксината не предпазва от тях! А фактите сочат, че на практика само 1% от ваксинираните попадат именно на вируса, срещу който ваксината уж ги е имунизирала. Ако на това му се казва ефективност…

3. Клиничното проследяване на заболелите от грип доказва, че ваксинирането с протигрипната ваксина:

– няма никакъв ефект върху броя на сериозно заболелите или тези нуждаещи се от приемане в болница;  

– не повлиява броя на приетите в болница или загубата на трудодни;

– не повлиява броя на усложненията от грипа (например развитие на пневмония) или разпространението на заболяването!?!

– повлиява благоприятно едва 1% от всички ваксинирани, като на всичко отгоре това било….оптимистична прогноза, защото това били фирмени изследвания и често фирмите производителки имали склонност по-скоро да завишават данните за ефективността.

4. Противогрипните ваксини имат по-скоро вреден отколкото положителен ефект. Звучи парадоксално, но е вярно, защото:

– противогрипните ваксини натоварват имунната система да произвежда анти-телата на онзи щам на вируса, който е вкаран в организма чрез ваксината. Ангажирана с производството на тези анти-тела, имунната система на организма няма възможност да се занимава с други инфекциозни причинители (други щамове на грипния вирус), които необезпокоявани могат да нападнат и поразят организма.

– вкарването в организма на частици вирусна ДНК има неясни и непредвидими последствия за човека, защото веднъж вкарани в организма, тези частици стават част от него и никога повече не могат да се отстранят. А това ДНК, като всяко ДНК указва на клетките какво и колко да произвеждат. С други думи, какво следва по-нататък с това ДНК един господ знае. От всички  206 изследвания свързани с използването на протигрипна ваксина, само 6 са били посветени на безопасността и последствията от използването й.

– всяка протигрипна ваксина съдържа и редица помощни съединения като тимерозал, например, който е съединение на живака, който пък е известен невротоксин.

Можете да видите и следните  видео материали по темата:

Ваксинирането – скритата истина:

Ваксините – скритата истина:

Истината за ваксините:

Какво не казват за ваксините:

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Споделяне :