Язва и гастрит с Армакс

язва гастрит проблеми със стомашната лигавица

Хеликобактер пилори

Язва, гастрит и рефлукс – най-честите стомашни проблеми

Все повече българи използват колоидното сребро АРМАКС когато имат стомашни проблеми, особено язва, гастрит и рефлукс. Причината е в много-доброто действие на Армакс срещу един доскоро таен причинител на язвата, гастрита и рефлукса – упоритата бактерия Helicobacter pylori (Хеликобактер пилори).

Хеликобактер пилори – тайният причинител на язвата

Като микроорганизъм, бактерията е открита от известния полски гастро-ентеролог Валери Яворски през 1899 г. Още тогава той подозира, че микробът вероятно е виновен за появата на гастрит, язва и рак на стомаха при хора, но това полско откритие така и остава неизвестно и непризнато, докато австралийските лекари Маршал и Уорън не установяват научно през 1982 г., че при всички болни с язва, гастрит или рак на стомаха се открива и бактерията. За това свое епохално откритие двамата лекари получават нобелова награда за медицина през 2005 г.

80% от хората са асимптоматични носители на Хеликобактер Пилори (ХП), т.е. бактерията се открива в стомаха им, но не предизвиква никакви стомашни оплаквания или проблеми.  При останалите 20% се развива гастрит, язва или рак на стомаха.

Хеликобактер пилори е особен микроорганизъм, притежаващ две свойства, които го отличават от останалите микроби:

Бактерията произвежда специален ензим – уреаза, който го предпазва от убийственото действие на стомашната киселина в стомаха и

Хп притежава флагели (камшичета) чрез които тя не само се захваща и държи за повърхността на стомашната лигавица, но може и да се придвижва.  Проблемите с бактерията започват, когато тя се установи трайно на удобно за нея място в стомаха и започне да създава колонии – т.е. да се размножава.

Хеликобатер пилори основна причина за рака на стомаха и рака на панкреаса?

Има все повече доказателства, че Хеликобактер пилори е основната причина за развитието на две смъртоносни заболявания – рак на стомаха и рак на панкреаса.

Язва и гастрит лигавица

Най-често, неутрализирането на бактерията става с помощта на комбинация от антибиотици, но антибиотиците освен другите им странични явления унищожават и полезната чревна флора. Това създава допълнителни затруднения пред лечението, като все по-често се наблюдава развитие на резистентност у бактерията.

Ефикасно алтернативно средство за борба с Хеликобактер

В търсене на ефикасни алтернативни средства все повече лекари се обръщат към колоидното сребро като ефикасно и безопасно средство в борбата с Хеликобактер пилори. Колоидното сребро Армакс, освен че щади полезната чревна флора действа синергично (съвместният ефект е по-силен отколкото простия сбор на двете действия) с антибиотиците, което рязко повишава успеваемостта на лечението. 

Ускорено лечение на язва и гастрит със сребърна вода Армакс

При лечението на язва, гастрит, рефлукс или киселини освен класическото потискане киселинността на стомаха с широко използвани средства като Ранитидин или Омепразол, добавянето на колоидното сребро рязко повишава ефективността на лечението.

Дали самостоятелно или в комбинация с другите противоязвени препарати, се препоръчва включването на колоидното сребро Армакс да става по следната схемата:

Най-ефективно се оказва трикратното приемане на гладно по 20-30 мл Армакс в продължение на около 7-10 дни. Продължителността на приема е ориентировъчна, защото различните случаи се повлияват от различна продължителност. Важно е да се отбележи, че по-рядко от три пъти прием на ден не е достатъчно ефикасно и затова не се препоръчва. Желателно е и поне половин час след приема да не се приема храна или напитки, за да не намалят или забавят ефекта.

Добра новина е, че след наутрализиране на бактерията от колоидното сребро и след години не се наблюдават рецидиви (възобновяване) на заболяването.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :