Устна хигиена проблеми и Армакс

Афти, пародонтоза, хигиена, инфекции в устата и сребърна вода

Много хора имат различни проблеми с устата си. Това включва както зъбите, така и езика и стените на устната кухина. Един от най-често използваните начини за решаването им е редовното плакнене на устата с различни дезинфектиращи разтвори, каквито има в изобилие в аптеките.

Може ли колоидното сребро АРМАКС да изпълнява ролята на такова дезинфектиращо средство? Категоричният отговор е ДА. При това колоидното сребро изпълнява тази функция много по-добре и по-безопасно от различните химически съединения използвани за целта.

Опасните дезинфектанти за уста

Съществуват редица данни, че използването на такива дезинфектиращи устата разтвори е свързано с развитието на различни видове рак по устата, главно поради съдържанието в тях на опасни видове алкохолни съединения.

Големият проблем на всяка човешка уста обаче са различните видове бактерии от рода Стрептококи, които се явяват причинители на такива здравни проблеми като образуването на зъбната плака и редица инфекции засягащи сърцето, горните и долни дихателни пътища и бъбреците.

Зъбен камък и бактерии

Изследователи установяват, че главният причинител на зъбната плака се нарича Streptococcus mutans, бактерия нормално живееща в устата на човека. Още над 500 други видове бактерии съучастничат за образуването на т.н. зъбен камък. Образуването на зъбен камък е следствие от дейността на тези бактерии и е логично  премахването на тези микроорганизми  предотвратява и образуването на зъбен камък. В това отношение колоидното сребро се  може би най-ефективното и безопасно средство за предотвратяване образуването на зъбния камък. Това благоприятно действие се дължи на  високата антимикробна активност на колоидното сребро, което в минимални концентрации ефикасно премахва тези опасни за здравето бактерии.

Бактерии, кариеси и пародонтоза

Пряко следствие от образуването на зъбен камък е нараняването и оголването на венците. Това се нарича пародонтоза. Това, че лечението на пародонтозата е с антибиотици показва, че и пародонтозата е причинена от бактерии. Ето защо предотвратяването образуването на зъбен камък предотвратява и развитието на пародонтозата. Колоидното сребро АРМАКС е изключително полезно, защото ежедневното жабурене с него ефикасно унищожава тези болестотворни бактерии и с това предотвратява образуването на зъбен камък и развитието на пародонтоза. Не стига това, ами бактериите спомагат и за образуването на т.н. кариес – механичното увреждане на емайла и тъканта на зъба, което се лекува чрез пломбиране на повреденото място.

Как да прилагаме колоидното сребро АРМАКС за да се предпазим от образуването на зъбен камък, пародонтоза и образуване на кариеси?


АРМАКС може да се прилага по три начина:

а) Чрез ежедневно жабурене и изплакване на устната кухина в продължение на 1-2 минути. Удобно е това да става непосредствено преди миенето на зъбите вечер и сутрин;

б) Чрез добавяне на колоидното сребро в процеса на миене на зъбите вечер и сутрин. Това може да стане преди началото на миенето, като вместо обикновената вода за омокряне на пастата за зъби и четката за зъби се използва АРМАКС и/или в края на процеса, като завършваща операция по измиването на зъбите и изплакването на зъбите и венците с АРМАКС.

в) Добре е след всяка употреба на четката за зъби тя да се изплаква с малко АРМАКС, така че четката да остане чиста и дезинфектирана, готова за следваща употреба.

Стоматолозите не познават сребърната вода Армакс. Това проблем ли е?

За съжаление, повечето стоматолози не са наясно с благоприятното въздействие на колоидното сребро върху устната кухина и най-вече зъбите и затова рядко препоръчват АРМАКС на пациентите си. Това обаче не бива да ни обезкуражава, защото всеки може да използва продукта и без специално указание или предписание от стоматолога си.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :