Рани и Армакс

бързо лечение дезинфекция затваряне зарастване рани

Лечение, дезинфекция и затваряне на рани!

Обичайното делене на клетките на нашите тъкани и тези, на нашите домашни любимци се нарича митоза. При нормални условия, по време на митоза от една клетка се образуват две нови еднакви дъщерни клетки. Когато това делене обаче стане в среда от сребърната вода АРМАКС, механизмът се променя и вместо две еднакви дъщерни клетки, се образуват една идентична дъщерна клетка и една недиференцирана (необособена) дъщерна клетка.

Бързо възстановяване на клетките и тъканите

Необособената дъщерна клетка е една незавършена клетка, която може да се превърне в какъвто и да било вид специализирана тъканна клетка (съобразно моментната нужда на организма). Така, при увреждане на тъканта в даден участък на тялото, тези недиференцирани клетки се придвижват до засегнатото място и се превръща в същия тип клетки, като тези на засегнатия участък! По този начин организмът възстановя загиналите тъканни клетки и се подпомага заздравяването при намаляване размера на образуващия се белег. Белег от рана се получава поради използването от организма на бързо образуващи се, но неспецифични клетки на съединителната тъкан на мястото на увреждането. Пръскането на раната с колоидно сребро позволява на организма да използва повече специфични за дадената тъкан клетки и това намалява размера на белега!

Под действието на колоидното сребро в АРМАКС, се образуват множество недиференцирани клетки, които участват пряко в процеса на възстановяване на увредените тъкани на млекопитаещите. 

Ускорено заздравяване и зарастване на рани с до 50%  по начин и механизми непознати при други средства!

Особено през последните години специално за изгаряния и наранявания се създадоха и продължават да се създават все по-ефективни превръзки и покрития с импрегнирано колоидно сребро, които предпазват изгорения или увреден участък от развитието на инфекции от различни причинители. Тези свойства, заедно с вече обяснените по горе възможности за подпомагане на процесите на зарастване и оздравяване на тъканите правят специално създаденият за локално приложение АРМАКС спрей изключително ценен при тези състояния.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :