Псориазис и сребърна вода Армакс

сребърна вода армакс

Какво е псориазис?

Псориазисът е един от най-загадъчните и упорити кожни проблеми. Изразява се в ненормално, 10 пъти по-голямо от нормалното деление на кожните клетки. Най-горният слой от клетки на кожата постепенно умира и е заместен от по-долния слой клетки.

При псориазиса този процес се интензифицира и ускорява и натрупването на мъртви клетки води до подуване и зачервяване на кожата, покрито с непрестанно лющещи се люспи.

лъжа аргирия натрупване акумулиране предозиране среброКъде се проявява псориазис?

Най-често, псориазисът се проявява по лактите, коленете и скалпа, но може да се развие и по тялото, ръцете и краката. Понастоящем, наличните медикаменти помагат за намаляване на подуването и зачервяването, но лечение на заболяването няма. За щастие обаче, страдащите от това заболяване все повече и по-често използват колоидно сребро, което видимо облекчава и премахва псориазиса им, без страничните ефекти на повечето медикаменти.

Оказва се, че колоидното сребро е клинично доказано, че е ефикасно не само при различни екземи по кожата, но и при псориазис. Третирането му комбинирано – с прием през устата и локално приложение върху засегнатия участък дава отлични резултати, до степен на пълно изчезване на псориазиса! Въпреки, че са наблюдавани случаи на рецидивиращ псориазис, повторното комбинирано прилагане на колоидно сребро отново го премахва.

Колоидното сребро Армакс при псориазис

Както вече стана дума по-горе, най-удачно е комбинираното използване на продукта: както през устата, така и локално. Една глътка (20-30 мл) АРМАКС плюс 2-4 пъти напръскване на засегнатото място с АРМАКС Спрей и оставяне да изсъхне самò водят в рамките на една до няколко седмици до видима промяна и облекчаване на симптомите.

Въпреки, че за разлика от медикаментите не може да се твърди, че колоидното сребро лекува псориазиса, облекчението и оздравяването на кожата след приложение на АРМАКС са видими, осезаеми и близки до нормалното състояние. Въпреки, че надлежни клинични изпитания не са провеждани за установяване ефективността на колоидното сребро при псориазис, многобройните свидетелски показания и информация дават определени надежди колоидното сребро да е ефикасно и безопасно средство при псориазис.

лъжа аргирия натрупване акумулиране предозиране среброКаква е причината за появата на псориазис?

Според някои съобщения, възможно е зад псориазиса да се крие неизвестен засега инфекциозен причинител, по същия начин както при язвата. Основание за това дава публикация в “Бритиш Джърнъл ъф Дерматолоджи”, съгласно която, в преобладаващ брой пациенти страдащи от псориазис са били изолирани следи от ДНК на микроорганизма Chlamydophila psittaci. Пряка връзка между този микроб и заболяването не е установена, но е тъврде възможно микробът да се явава важен ко-фактор при появата и развитието на заболяването. Други учени виждат пряка връзка между различни разновидности на гъбичката Кандида и такива кожни прояви като екзема, псориазис и акне. Поради доброто действие на колоидното сребро срещу гъбичките Кандида и Chlamydophila psittaci, дерматолозите обясняват и благоприятното му действие при такива състояния.

Колоидното сребро действа благоприятно върху кожата

Като към доброто антимикробно действие на среброто се добави и доказаното му противъзпалително действие става все по ясно защо резултатите от използването на колоидното сребро при различни кожни проблеми са толкова добри. Установено е, че среброто променя поведението на цитокинините – ензимите отговорни за растежа на клетките и тяхното движение – и по този начин намалява възпалението и ускорява процеса на оздравяване на клетките.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :