Остър бронхит и сребърна вода Армакс

сребърна вода армакс

Какво е остър бронхит?

Острият бронхит е инфекция на бронхите в белите дробове. Инфекцията ги възпалява и бронхите се подуват и започват да отделят секрет, който затруднява дишането и най-често е причина за кашлица и отделяне на храчки. Острият бронхит трае сравнително кратко време (от няколко дни до няколко седмици), но оставен без лечение или поради външни фактори (тютюнопушене) може и да се хронифицира (да трае продължително време и да рецидивира често).

Симптоми:

Симптомите на острия бронхит са:

– Кашлица с отделяне на слуз и храчки 

– Температура

– Гърлобол

– Стягане и/или болки в гърдите

– Затруднено дишане

– Мускулни болки по тялото

– Тръпки

Наличието на упорита кашлица (понякога в продължение на няколко седмици) след отшумяването на другите симптоми са характерна особеност на острия бронхит.

Най-честите причинители на острия бронхит са голям брой дихателни вируси, които поразяват бронхиалната тъкан, предизвиквайки реакцията на организма – отделянето на секрет (слуз) с различна гъстота и плътност.

Бактериите, гъбичките и различни дразнители във въздуха, който дишаме (дим, замърсявания и други дразнители) макар по-рядко също могат да предизвикат остър бронхит.

Лечение на острия бронхит:

Като повечето вирусни инфекции и острият бронхит преминава от само себе си след 10-14 дни. Когато причинителят на острия бронхит е вирус лечението е като при настинката и грипа, т.е. предимно симптоматично. Противовъзпалителните средства облекчават възпалението, обезболяващите намаляват или премахват болките а противокашлечните таблетки и сиропи потискат сухата кашлица. Ако кашлицата е влажна, с отделяне на секрет (храчки) по-добре да не се използват такива средства, защото изхвърлянето на този секрет почиства и облекчава бронхите. Не се препоръчва даването на противокашлечни средства на деца под 4 години!

Ако причинител на остър бронхит е бактерия или гъбичка обаче, вашият лекар би трябвало да ви изпише съответен антибиотик.

Ако пушите, е много-добре ако спрете да пушите, поне докато симптомите отшумят. В някои случаи дори се налага прилагането на бронхо-разширяващи средства (предимно като спрей), използвани обикновено при лечението на астмата.

Използване на Армакс

Без значение вида на причинителя, използването на АРМАКС било през устата, било под формата на аерозол (пряко върху бронхите) ще има благоприятно влияние върху лечението, защото колоидното сребро действа еднакво добре както срещу бактерии, така и срещу вируси и гъбички.

Колко време острият бронхит може да предизвиква кашлица?

Кашлицата предизвикана от острия бронхит може да продължи от няколко седмици до няколко месеца. Това е така, защото възстановяването на тъканта на бронхите отнема доста време. Ако пушите, възстановяването още повече се удължава.

Ако обаче кашлицата продължи по-дълго от нормалното, трябва задължително да се консултирате с лекар, защото може би сте навлезли във фаза на усложнение, което може да бъде бронхопневмония или астма.

Как да се предпазим от бронхит?

Спазването на личната хигиена, здравословното хранене и редовните физически упражнения подпомагат поддържането на добрата форма на организма, но в днешния забързан и стресов свят не винаги може да се постигне. Достатъчната и истинска почивка и сън са един от добрите начини за възстановяване на организма, борбата със стреса и поддържане на имунната система.

Ако вече сте изкарвали остър бронхит, имате предразположение (защото пушите например) или сте хронифицирали бронхита си, едно от най-адекватните средства както за предпазване така и за лечение на бронхита е приемането на АРМАКС през рисковия (за хващане на този вид заболяване) есенно-зимен сезон. Поради удивителната си безопасност и висока ефективност е удачно АРМАКС да започне да се приема през устата незабавно още при появата на първите, най-слаби признаци на бронхита, без да се чака те да се развият или проявят напълно. Това е особено валидно за децата, на които не може винаги и без консултация с лекар да се дават голям брой средства за борба с тези инфекции, още повече, че при децата нещата винаги се развиват по-бързо отколкото при възрастните. АРМАКС е единственото средство, което може да се използва едновременно за профилактика и лечение на бронхита.  

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :