Най-често срещани гъбички

сребърна вода армакс

Гъбичните инфекции се развиват по кожата, ноктите, меките тъкани и лигавиците. Кои са основните видове гъбички, които причиняват такива неприятни инфекции:

ДЕРМАТОФИТИ:

Към тази група спадат гъбичките от вида Tinea (Tinea pedis, Tinea unguium, Tinea corporis и т.н.). Както показва името им, тези гъбички причиняват инфекции по кожата и ноктите. Освен Тинеа, към тази група спадат и гъбичките от видовете Trichophyton, Microsporum и Epidermophyton.

ДРОЖДИ:

Сред дрождите, най-честият причинител е гъбичката Кандида албиканс, която причинява различни инфекции както по кожата и меките тъкани, така и по лигавиците (устна и вагинална).

ПЛЕСЕНИ:

Най-разпространеният вид плесен е този на Aspergillus, който е известен с това, че образува силно токсичните афлатоксини по храните.

ПОДКОЖНИ ГЪБИЧКИ:

Тези гъбички се развиват бавно и продължително в подкожието и подкожните тъкани, както показва името им. Тези гъбички са характерни най-вече за тропическите зони на земята и в Европа са голяма рядкост.

СИСТЕМНИ ГЪБИЧКИ:

Това са гъбички, които попаднали в организма през белите дробове, стомашно-чревния тракт или по кръвен път нападат и се развиват в целия организъм. Системните гъбички причиняват тежки, понякога смъртоносни инфекции и се считат за животозастрашаващо заболяване. 

За българите, като европейци най-чести и опасни са дерматофитите и дрождите, които се проявяват в инфекции по кожата, меките тъкани и лигавиците. Както и в другите европейски страни и в България най-разпространени са инфекциите причинени от Кандида и Тинеа.

Действие на колоидното сребро Армакс срещу всички тях:

Спрямо всички изброени дотук видове, колоидното сребро има добре действие и било по-бързо, било по-бавно, но унищожава ефективно гъбичките, без значение къде те са се развили. Напълно нормално и естествено е прилагането на колоидното сребро да става както локално (върху засегнатото място) така и чрез приемането през устата налечебни количества Армакс.

Какво ново

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :