За сребърните съединения

Самородно сребро

Логично е човек да се запита, след като среброто е това, което в АРМАКС върши цялата работа, не може ли да се използват и други сребърни продукти и каква е разликата между АРМАКС и останалите сребърни продукти?

Разликите между АРМАКС и останалите сребърни продукти могат да се систематизират по следния начин:

1. Повечето от другите сребърни продукти са или съединения на среброто или имат други добавки към тях. Сребърната вода АРМАКС съдържа само 99.99% чисто сребро и нищо друго. АРМАКС е от няколко стотин до няколко хиляди пъти по активен спрямо патогените в сравнение със сребърните съединения (соли). Има лесен начин да се разбере дали един продукт е истинско колоидно сребро или е сребърна сол. Трябва да се види дали преди употреба продуктът изисква да се разклаща или не. Всички сребърни соли изискват разклащане преди употреба. Истинското колоидно сребро Армакс не, защото никога не се утаява!

2. Значителна част от  сребърните съединения (обикновено соли) са толкова агресивни или вредни, че могат да се използват само локално. Такъв е сребърният нитрат, който съдържа нитрати, непригоден е за пиене и цапа. АРМАКС не е агресивен, не съдържа вредни съставки и може без проблеми да се пие и да се прилага удобно локално чрез АРМАКС Спрей.

3. Добре познати и широко използвани са различни продукти съдържащи така нареченото “стабилизирано с протеини колоидно сребро”. Това са силно концентрирани сребърни колоиди, на които за да са стабилни и да не се утаяват се добавят подходящи протеини. Типичен представител е Коларголът известен още като

Argentum colloidale

Поради изключително високата концентрация на сребро (200, 500 и повече мкг сребро на милилитър при различните производители), често при продължителна употреба могат да доведат до натрупването и отлагането на сребро по кожата, ноктите и косата,  т.е. до аргирия.  При АРМАКС аргирия е невъзможна, защото за да се достигнат по-ниските концентраций на коларгола човек трябва да пие мимимум по 20 опаковки АРМАКС на ден (близо 4 литра)!

4. Различните сребърни продукт съдържат в различно съотношение сребърни йони и  сребърни частици. Всички сребърни продукти съдържат йони, но не всичките съдържат и сребърни частици.  Наличието или отсъствието на сребърни частици и особено техните размери са от първостепенно значение за ефикасността на среброто. Колкото сребърните частици са повече и с по-малки размери, толкова по-добре, защото по-малките частици преминават по лесно и по-бързо през клетъчните стени и  кръвообращението. За разлика от останалите сребърни продукти,  АРМАКС има достатъчно на брой частици с размери от 0,001 до 0,050 микрона! При това количество и размери на частиците, те се абсорбират и движат безпроблемно в клетките и кръвообращението.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :