Гъбички по половите органи

Гъбички по половите органи

Причини за появата на гъбички по половите органи

Гъбичките по половите органи най-често са представители на вида Candida, който представлява дрождо-подобен, болестотворен микроорганизъм.Сред повече от 70 вида кандида, най-разпространеният вид е този на Candida albicans. Видът кандида албиканс обитава нормално човешкият организъм и се среща в кухините (устна, вагинална) и стомашно-чревния тракт. Прекомерното развитие на кандида се нарича кандидоза. Кандидоза развиваща се във влагалището се нарича вагинит.

Сред най-честите причини водещи до развитие на кандидоза са стресът, неправилната диета, прекомерната употреба на антибиотици и стероидни препарати, отслабената имунна система и пренасянето на заболяването по полов път.

Как да се преборим с гъбичките пхо половите органи?

За борба с гъбичните инфекции се използват различни антигъбични препарати като нистатин, флуконазол, клотримазол и др. но особено важно е да се знае изключително ефикасното действие на колоидното сребро върху гъбичките. Кандида албикансМного често, кандидозите са предшествани от бактериални инфекции, което още повече затруднява положението, не и ако се използва колоидно сребро обаче, защото то е еднакво активно както срещу гъбичките, така и срещу бактериите. С други думи, едно средство (колоидното сребро) има комплексно действие: антимикробно и противогъбично едновременно. Друго такова средство не е известно, затова и действието на колоидното сребро е наистина уникално.

Сребърната вода Армакс при гъбички по половите органи

Това, че колоидното сребро има смъртоносно действие срещу различните видове гъбички е отдавна известно. Най-често обаче колоидното сребро е използвано от жените, страдащи от вагинални кандидози или т.н. гъбички по половите органи. Освен че колоидното сребро може да се прилага локално, под формата на вагинален душ, то може да се приема и през устата, за усилване и ускоряване на действието му. Когато се комбинира локалното с вътрешното приложение на Армакс, е желателно и едновременното приемане на някой пробиотик или традиционното кисело мляко, които ще доставят на стомашно-чревния тракт важните за баланса на чревната флора Lactobacillus acidophilusBifidobacterium и др.  

Как да използваме сребърната вода Армакс  при гъбички по половите органи?

Един от най-лесните и ефикасни начини е чрез промиване на влагалището с колоидно сребро. За целта памучен тампон се напоява обилно с АРМАКС и се вкарва да престои във влагалището 30 – 40 минути. Друг лесен начин е да се правят вагинални промивки с Армакс чрез използването на дамски душ. Колкото по-често се правят тези манипулации, толкова по-бързо инфекцията и възпалението ще изчезнат.

Ако вагиналните манипулации се комбинират и с приемането през устата на количества Армакс от порядъка на 30 – 40 мл, ефектът и скоростта на действието ще нараснат.

Как да се предпазим от гъбички по половите органи?

– Чрез поддържането на редовна и адекватна хигиена на половите органи;

– При съмнение за гъбична инфекция на половите органи да се преустанови използването на тампони и да се използват само дамски превръзки.

– Тъй като гъбичките се предават по полов път, при повтарящи се гъбични инфекции да се провери дали партньорът не е носител на инфекцията. Твърде често носителите имат асимптоматична (липса на симптоми) кандидоза и не подозират, че са носители на инфекцията.

– Твърде тясното и стягащо бельо от изкуствени материи създава благоприятна среда за развитието на гъбички по половите органи, затова доколкото е възможно го избягвайте.      

– Не подценявайте и не оставяйте без реакция симптомите на вагинална кандидоза. Ако не се вземат своевременни и адекватни мерки инфекцията може да се разнесе и по други органи и да обхване цялото тяло.

Тест на слюнката

Лесен домашен начин, за да проверим имаме ли гъбична инфекция:

Сутрин, при ставане, напълнете чаша с вода, събере малко слюнка и я изплюйте в чашата както е показано на картинката. Оставете чашата неподвижна за около 1 час. Наблюдавайте поведението на слюнката си във водата. Ако слюнката остане една и съща на повърхността на водата, значи всичко е наред. Ако обаче тя е пуснала крачета, ако в чашата има плуващи частици или има утаена слюнка, имате сериозно основание да се съмнявате, че имате гъбична инфекция. Консултирайте се със специалист да провери това наистина ли е така. 

Какво ново

Последни новини

Поръчай сега

Споделяне :