Ваксини или Армакс?

Профилактика с ваксини или със сребърна вода Армакс

Вируси, ваксини и създаване на антитела

Ваксините се считат за един от най-ефикасните и добри начини за предпазване от инфекции. Съществуват ваксини против някои видове бактерии и против някои видове вируси, но те винаги са специфични за вида, за който създават антитела. Болестотворните микроорганизми се наричат патогени а специфичните бели кръвни клетки, които разпознават патогена и го унищожават се наричат антитела. Ваксините предизвикват създаването на специфичните за даден патоген антитела, така че при попадането на този патоген в организма, той бива разпознат и унищожен на момента от готовите вече антитела.

Действат ли противогрипните ваксини и имат ли полза?

Най-голямо приложение ваксините имат за предпазване от вируси, защото антибиотиците действат на бактериите и гъбичките, но не и на вирусите. Като изключим задължителните ваксинации против някои от най-опасните заболявания предизвикани от вируси, това, което през последните години доби популярност и в България е ваксинирането против грип. 

Ваксините имунизират само срещу 1, 2 или 3 щама а не срещу всички грипни вируси!

Грипните вируси са силно изменчиви и затова се налага всяка година да се създава нова ваксина, която обаче имунизира само срещу най-опасните и най-болестотворни (вирулентни) видове, които обикновено са 1, 2 или 3. Останалите видове остават непокрити и поради тази причина колкото и хората да се ваксинират, заболеваемостта не спада. Въпреки, че ваксините отдавна са намерили своето място в борбата с вирусните инфекции, малцина са наясно с истините за противогрипните ваксини, които властта и производителите на ваксини не биха искали да знаете.

И тъй като нито е възможно да се създадат ваксини против всички видове вируси, нито е възможно и полезно (защото имунната система ще се натовари прекалено) да се имунизираме против всички видове грип, на помощ идва колоидното сребро АРМАКС.

Колоидното сребро не прави разлика между вирусите и ги унищожава наред

За разлика от ваксините, които са силно специфични за даден вид вирус, АРМАКС не прави разлика между различните вируси а ги унищожава на общо основание. Как става това ли?

Всяка клетка от нашия организъм има ядро, в което се намира неговата ДНК – системата от кодирана информация, която ръководи и контролира цялостната дейност на клетката. Когато един вирус попадне в организма, той завладява една клетка от него, превзема нейното ДНК в ядрото и го елиминира. По този начин дейността на клетката преминава под контрола на вирусното ДНК (РНК), което указва на клетката вместо да извършва нормалната си дейност, да сглобява и произвежда нови вируси.

Вирусът се размножава докато не срещне сребърен йон

При нормални условия  вирусът започва да се размножава, разпространява и превзема други клетки и инфекцията се развива. В целия този процес обаче, под влияние на вирусното ДНК човешката клетка претърпява серия от промени, една от които е, че тя започва силно да се различава от останалите човешки клетки и придобива характеристиките на едноклетъчните микроорганизми. С това, вирусът подписва смъртната си присъда, защото сребърният йон има изключителна избирателност към ензимите на едноклетъчните и веднага блокира някои от тези жизнено-важни ензими. Това води до бърза смърт на клетката, а заедно с клетката загива и вирусът. И тъй като всички вируси използват този начин за възпроизводство и завладяване на клетките на макроорганизмите, всички те са податливи на действието на колоидното сребро на АРМАКС.

Колоидното сребро има висок афинитет към вирусите

Като към това добавим и новооткритият “Зомби ефект” на колоидното сребро, лесно можем да разберем как и защо среброто е толкова активно спрямо вирусите.

При универсалното действие на АРМАКС спрямо вирусите, може да се каже, човек, приемащ редовно (особено през есенно-зимния сезон) по една супена лъжица на ден сребърна вода АРМАКС, би се предпазил ефективно от различните инфекциозни причинители за продължителен период от време.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Споделяне :