Армакс и антибиотиците

Антибиотици и сребърна вода Армакс

Антибиотиците са една от най-важните и значими придобивки на човечеството. Животът би бил немислим без тези надеждни борци против бактериалните и гъбични инфекции. Принципът на действие на всички антибиотици е един и същ. Те саботират размножаването на бактериите, като възпрепятстват нормалното, правилно изграждане на новообразуващите се бактериални клетки. Антибиотиците саботират размножаването на бактериитеМолекулата на антибиотика се вгражда в бактериалната стена на новата клетка, и изгражда дефектна и нездрава клетъчна стена. От това, новите клетки загиват много бързо, защото стените им се пропукват, изпускат навън клетъчното съдържимо и клетката умира. Така се спира размножаването на бактериите и останалите нормални бактериални клетки стават лесна плячка за активираната имунна система. Бактериите и гъбичките имат клетъчна стена, която антибиотиците увреждат. Вирусите нямат клетъчна стена и затова антибиотиците не действат на вирусите. 

Колоидното сребро – природният антибиотик

Независимо, че колоидното сребро наричано още сребърна вода АРМАКС не е антибиотик (в научния смисъл), той често е наричан “природният антибиотик”. С доказаните си антисептични и дезинфектиращи свойства също като антибиотиците  той унищожава и потиска развитието на болестотворните микроби. За разлика от антибиотиците обаче, АРМАКС унищожава директно бактериалната клетка, без да се намесва в процеса на размножаването й. АРМАКС пряко блокира жизнените функции на патогените и на имунната система остава само да изхвърли остатъците от унищожените врагове. 

Колоидното сребро не предизвиква мутация и резистентност на микробите

За разлика от антибиотиците, колоидното сребро (сребърната вода) действа смъртоносно на микроорганизма изключително бързо и просто не му остава време да мутира. Всеки антибиотик представлява молекула с различен вид и брой атоми на различни елементи и като всяка молекула тя може да бъде разграждана или разпадана на съставящите я части. Бактериите развиват резистентност към антибиотицитеКолоидното сребро представлява атом или група от атоми и не може да бъде разграждано или разпадано на съставящите го части. Атомът може да бъде разпаднат на съставните си части само при прилагането на колосално количество външна енергия. Затова през последните няколко хиляди години не е известно някой болестотворен микроорганизъм да е развил устойчивост към среброто и едва ли някога  ще развие.

Да на едновремнната употреба на антибиотик и колоидно сребро!

През последните години все повече се повдига и разглежда въпроса за съвместното, едновременно използване на антибиотици и колоидно сребро. Това е изключително перспективен подход, подробностите за който може да видите ТУК

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Споделяне :