Антибиотик и Армакс?

Едновременно приемане на антибиотик и сребърна вода Армакс

Антибиотик + сребро = синергично действие!

Клинични изследвания на катедрата по микробиология на Университета Бригам-Ънг (Юта, САЩ) доказват, че колоидното сребро действа синергично с редица антибиотици, т.е. съвместното действие на антибиотика и колоидното сребро дава по-голям и по-добър краен ефект от механичната сума на ефектите им поотделно. Това означава, че в тези случаи колоидното сребро усилва антимикробните свойства на антибиотика до близо 1000 пъти! 

Нещо повече, оказва се, че антибиотици които поради продължителна или масова употреба са загубили в значителна степен активността си срещу редица болестотворни микроорганизми при комбинирането им с колоидно сребро възстановяват активността си спрямо тези микроорганизми!

Антибиотици действащи синергично с колоидно сребро

Ето списъка на изследваните антибиотици, за които беше доказано, че комбинирани с колоидно сребро усилват или подобряват действието си, дори срещу такива „трудни” и упорити патогени като Метицилин Устойчиви Стафилококус ауреус, Псевдомонас аеругиноза и Ешерихия коли:

Амикацин
Амоксицилин
Карбеницилин
Цефоперазон
Цефтазидим
Ципрофлоксацин
Клиндамицин
Доксициклин
Еритромицин
Гентамицин
Канамицин
Налидиксова киселина
Оксацилин
Пеницилин Г
Рифампин
Стрептомицин
Тетрациклин
Тобрамицин
Триметоприм

В друго изследване публикувано в списание „Наномедицина” се установи, че антибактериалното действие спрямо Стафилококус ауреус и Ешерихия коли на група изследвани антибиотици в присъствие на частици колоидно сребро рязко се увеличава. Тези антибиотици са Пеницилин Г, Амоксицилин, Еритромицин, Клиндамици и Ванкомицин. Най-осезаемо действието на антибиотика е било усилено при Ванкомицин, Амоксицилин и Пеницилин Г по отношение на Ст. ауреус. Видимото усилване действието на такива утвърдени и важни антибиотици от колоидното сребро доказва, неговото неоценимо място в борбата с инфекцията.

Колоидното сребро усилва и подобрява действието на антибиотиците!

Как се обяснява това изключително благотворно действие на колоидното сребро върху активността на антибиотиците? Учените от Андалузкия Център по Молекулярна Биология и Регенеративна Медицина в Испания считат, че са намерили отговора: те твърдят, че съвместното използване на колоидното сребро с антибиотик като Ампицилин предизвиква мощен синергичен ефект спрямо устойчиви Грам-положителни и Грам-отрицателни микроорганизми, на първо място поради възможността комбинацията да нанесе „двоен” удар по микроорганизма. Комбинираното действия на колоидното сребро и антибиотика дава по-добър резултат защото увреждането на клетъчната стена на микроорганизма от антибиотика се допълва с допълнителното блокиране от среброто на жизненоважни ензими на микроорганизма. Тъй като молекулата на почти всички антибиотици съдържа хидроксилна или амино група, молекулата може да хелира (включи метален йон в хетероцикличната си пръстеновидна структура). Включването на колоидния йон на среброто в антибиотичната молекула я превръща в много по-смъртоносен агент за микроорганизма, защото докато антибиотикът руши бактериалната стена, среброто блокира ДНК на микроорганизма и това едновременно спира възможността му за размножаване и ускорява унищожението му.

Колоидното сребро никога не намалява или отслабва действието на антибиотика

В други изследвания проучващи усилващото действие на колоидното сребро върху активността на антибиотиците беше установено, че върху съвсем ограничен брой антибиотици среброто не е оказало усилващо активността им въздействие, но при нито един случай не е било установено среброто да намалява или отслабва активността на антибиотика.

Тези научни данни доказват, че съвместното използване на антибиотик и колоидно сребро в най-лошия възможен случай може да не доведе до синергизъм а само до механичен сбор от действието им, защото  колоидното сребро по никакъв начин не повлиява абсорбцията на който и да било антибиотик.

Резултатите на изследване публикувано наскоро в „Уърлд Джърнъл ъф Майкробайолоджи енд Байотекнолоджи” показват, че колоидното сребро обезврежда редица устойчиви Грам-положителни и Грам-отрицателни микроорганизми, като:

Действието му е преобладаващо бактерицидно и в малка степен бактериостатично и

Потиска растежа на бактериите още от първия момент на контакта с микроорганизма. 

Тези факти са важни, защото доказват, че колоидното сребро не просто спира растежа на микроорганизмите а направо ги унищожава!

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ:

Съвременната официална медицина трудно допуска такива „нестандартни” подходи поради това, че контролираното от фармацевтичните многонационални концерни лекарствено поведение не приема да се използват методи, които не могат да се патентоват. Наличието на колоидното сребро АРМАКС обаче дава нови, неподозирани възможности на хората в България да се справят по-лесно, по-бързо и по-ефикасно с многобройните инфекции, жертва на които стават практически всички хора, без значение колко добре живеят.

Какво ново около Армакс?

Последни новини

Споделяне :